Polityka prywatności

Zaktualizowano 06.04.2019

Informacje Ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług MagicTM poprzez Serwis. Naszym celem jest nie tylko przestrzeganie prawa prywatności. Ale to, aby zdobyć Twoje zaufanie.

Kto jest administratorem Twoich danych?

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Marcin Stawowczyk.

Jakie Dane Osobowe są gromadzone

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  • poprzez gromadzenie plików “cookies” oraz "local storage" [patrz polityka plików “cookies”].

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika

dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis MagicTM. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Modyfikowanie lub Usuwanie Danych Osobowych

Jeśli masz konto MagicTM, możesz uzyskać dostęp do swoich danych osobowych, zmodyfikować je przechodząc na strone "Ustawienia" na swoim koncie. Aby usunąć swoje konto skontaktuj sie z nami pod adresem support@magictm.com

Aby chronić informacje przed przypadkowym lub złośliwym zniszczeniem, możemy zachować kopie pozostałe przez krótki okres. Ale jeśli usuniesz swoje konto, twoje informacje i zawartość będą po tym czasie niemożliwe do odzyskania.

Ochrona Danych

Używamy szyfrowania (HTTPS / TLS) w celu ochrony danych przesyłanych z i do naszej witryny. Jednak żadna transmisja danych przez Internet nie jest w 100% bezpieczna, więc nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa. Korzystasz z Usługi na własne ryzyko i jesteś odpowiedzialny za podjęcie rozsądnych środków w celu zabezpieczenia konta.

Email od MagicTM

Czasami wyślemy Ci wiadomości email informujące o zmianach na Twoim koncie, zmianach w aplikacjach MagicTM bądź nowej polityce prywatności. Nie możesz zrezygnować z tego typu e-maili "transakcyjnych" (chyba że usuniesz swoje konto). Możesz jednak zrezygnować z nieadministracyjnych wiadomości e-mail, takich jak skróty, biuletyny i powiadomienia o aktywności, na stronie "Ustawienia" na swoim koncie.

Gdy wchodzisz w interakcję z wiadomością e-mail wysłanymi przez MagicTM (np. otwieranie wiadomości e-mail lub kliknięcie konkretnego łącza w wiadomości e-mail), możemy otrzymać informacje o tej interakcji. Nigdy nie wyślemy Ci e-maila z prośbą o podanie hasła lub innych informacji o koncie. Jeśli otrzymasz taki e-mail, wyślij go do nas, abyśmy mogli zbadać sprawę.

Zmiany w Polityce Prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Pytania

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tej polityki prywatności pisz pod adresem support@magictm.com